Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 146 2.0тс-проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 146 2.0тс-проблем

привет колеги
    Значи колата когато поискам да я запаля сутрин когато е студена неиска да запали без гас,че и топла ми го прави този номер.Става следното паля и ако не подам газ гаснее.От какво може да е това на предишния собственик му каза ли че е наи вероятно е от стъпковия мотора на диагностиката нищо не показало и да вметна че изкл.рядко не ми се налага да давам газ за да запали колата,много ми е жал сутрин когато е още студена да я форсирам за да запали и работи.Колата алфа 146 2.0тс 97г.
    благодаря предварително

Виж дебитомера!
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
    Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
    Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

ами колега на диагностиката не е показала нищо нито дебитотмер ламба сонда нищо.колата от когото я взех е мой приятел.може ли да е от ТПС или стъпков мотор,а на дебитомера колко му е цената,ако е той

Comment

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
        ами колега на диагностиката не е показала нищо нито дебитотмер ламба сонда нищо.колата от когото я взех е мой приятел.може ли да е от ТПС или стъпков мотор,а на дебитомера колко му е цената,ако е той
        Както те посъветваха,пробвай дебитомера.Цената на новия е около 90-130 лева на Бош.
        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

ще пробвам ОК

Comment

колеги на диагностиката нищо не показа защо не пали колата колта без газ.има и още нещо чува се едно тракане от време на време от селеноида на вариатора.защо трака и това лошо ли е

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
              Както те посъветваха,пробвай дебитомера.Цената на новия е около 90-130 лева на Бош.
              малко повече е...
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

на стария мотор дебитомера е ххх ххх ххх 111 и е към 5 стоянки
                Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                  Боша за 150 коньовия е 420лв.
                  145 QV ex.
                  146 Boxer TOTAL ex.
                  147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

ахам
                    ами аз гледах в ахм-ауто на хофер за по 138лв.дебитомер тези не стават ли.И на диагностиката не показа че има пролем в дебитомера

Comment

Хофер мнооого рядко ще ти го препоръча някой. В най-добрия случай продавача в магазина Мапко е алтернатива макар и там тото шанса да е голям.
                      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

ахам ясно първо ще се види от какво и тогава
                        един приятел от форума има такъв за моята колата от същия мотор е дебитомера и каза че го продава ама се чуди колко пари да му иска.Мисълта ми е колко може да струва такъв деитомер втора ръка

Comment

ми колко... 100-ина лв. Уговори се първо да пробваш и тогава да плащаш. Че няма никва гаранция да не дори по-зле от твоя.
                          btw, къде ти правиха диагностика? Просто щото апаратурата не е всичко, много е важно задкормилното устройство. Тоя дет гледа да знае какво гледа. Че то може грешки да няма и проблема да е налице.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

ами колега в нова загора и казаха че нямало нищо на деитомера ама аз вече не им имам доверие на тия хора щото колко ядове имах за 1.4тс надявам се да нее нещо сериозно.колега нали ти имаше ТИ-ка можеш ли да ми кажеш нещо което е по особено за тоя мотор,че ми е доста чужд като цяло.
                            Благодаря предварително
                            поздрави

Comment

То разликата с 1,4 не е кой знае колко, освен във вървенето Типичен ТС с типичните проблеми. Ако е първа генерация (150 коня с ЕГР) е с общо взето безпроблемен инжекцион. Само дето дебитомера е майка плаче. Имаш един ангренажен ремък и една ролка в повече за балансиращите валове.
                              Съвет от мен - ако не си с чип, не я юркай дълго време на високи обороти. 2,0тс си е родилка. Един приятел строши два такива. И карай с хубаво масло, сменяй без да го чакаш да си навърти километрите докрай.
                              Накрая - всичко е до кола и поддръжка от предишния/ите собственик, все пак е вече поне на 11 години.
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X